Slovenščina Slovenščina

UV merilnik Davita SunCounter za varno sončenje
35,48€
Cena brez DDV: 29,08€
Dobava:
na zalogi
Šifra:
SunCounter
Blagovna znamka:
Nagradne točke:
0
Ključne besede:
Lastnosti
Garancija 24 mesecev
LCD prikazovalnik Da
Napajanje 3 V baterija (CR2016) - priložena
Standardi Oznaka CE, izdelek št. 30004

UV merilnik Davita SunCounter je naprava, ki vas z opozorilnim zvočnim alarmom opozori, da zaradi predolge izpostavljenosti soncu obstaja nevarnost sončnih opeklin. Z UV merilnikom si zagotovite varno sončenje. Krema za sončenje ni dovolj, potrebno se je tudi pravočasno umakniti v senco.

Gre za pametno napravo, ki z visokokakovostnim UV senzorjem meri stopnjo UV žarčenja, v izračunu izpostavljenosti pa upošteva tudi vaš tip kože ter faktor kreme za sončenje, s katero ste namazani. Ko naprava presodi, da ste na soncu že predolgo, vas na to opozori z zvočnim alarmom. Na ta način precej zmanjšate možnost sončnih opeklin ter tveganje za prezgodno staranje kože in možnost kožnega raka.
 
UV merilnik je zelo priporočljiv za vse družine z otroci, saj so otroci še posebej izpostavljeni nevarnosti sončnih opeklin.
 
Naprava je majhna in priročna, priložen pa je tudi trak za okoli vratu, na katerega lahko UV merilnik obesite. Na ta način je UV detektor soncu izpostavljen v enaki meri kot vi in so beleženja UV sevanja še bolj zanesljiva.
 

Kako UV merilnik deluje?

 
UV merilnik najprej izmeri stopnjo UV sevanja. Nato vnesete višino faktorja zaščite kreme za sončenje, če ste z njo namazani, nato pa še svoj tip kože. Na podlagi vseh teh informacij bo UV detektor izračunal varen čas sončenja ter začel odštevati čas. Ko bo čas pretekel, vas bo na to opozoril z alarmom. Za varno sončenje je kombinacija dobre zaščitne kreme ter UV merilnika nepogrešljiva.
 
Ob tem da merilnik meri stopnjo UVA in UVB sevanja, pa ima vgrajen tudi termometer, tako da boste na zaslonu lahko kadarkoli preverili trenutno temperaturo zraka.
 

Krema za sončenje in odličen UV merilnik sta popolna kombinacija

 
Zdi se, da vsako leto znova ugotovimo, da je zgolj dobra krema za sončenje preslaba zaščita, saj se je kljub kremi treba pravočasno umakniti v senco. Še tako dobra zaščita za sončenje namreč ne odbija UV žarkov v popolnosti, ampak nam zgolj omogoči daljše varno sončenje. UV merilnik pa vse skupaj nadgradi, saj nam na podlagi faktorja vaše kreme, vašega tipa kože in indeksa UV sevanja izračuna čas varnega sončenja. UV merilnik je torej tisti delček, ki ga vsako poletje pogrešate - tisti delček sestavljanke, ki vam pove kdaj je sončenja dovolj in kdaj bo koža pordela, namesto porjavela.
 
V kolikor za UV merilec Davita SunCounter ustrezno skrbite, naprava omogoča zanesljivo oceno UV indeksa ter pravilno izračuna čas varnega sončenja. Kljub temu pa ni mogoče v celoti izključiti nevarnosti nastanka opeklin ter kožnih bolezni zaradi izpostavljanja UV sevanje. Zaradi tega proizvajalec ne sprejema odgovornosti za poškodbe, ki bi jih UV sevanje utegnilo povzročiti.
 
 

Napišite oceno izdelka

Vaše ime:*
Vaš komentar:*
Opomba: Obrazec ne pretvarja HTML kod!
Ocena: Slabo              Dobro
V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:

Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 06 Image 07 Image 08 Image 09 Image 10